SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica
k BožjI služabniCI CVETANI PRIOL
7. dan: 16. februar / 8. avgust

 

 
   

 

 


 


Uvodna molitev

Troedini Bog, ki vse ljudi prisrčno ljubiš; nauči tudi nas, da Te bomo ljubili popolno in vselej, posebno v težavah. Pomagaj nam nositi svoj križ v duhu pokore in ljubezni. Naj nam bo Božja služabnica Cvetana Priol priprošnjica v vseh naših potrebah. Sveti Troedini Bog, prosimo Te, da Božja služabnica Cvetana Priol doseže čast oltarja in bomo v njej imeli novo vzornico in priprošnjico.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Gospod Jezus, naj danes znova zaslišimo Tvoj glas. Uči nas, da Ti bomo sledili v duhu Božje služabnice Cvetane Priol. »Ne boj se in se ne plaši; kjerkoli boš hodil, bo s teboj Gospod, tvoj Bog.« (Joz 1,9) (kratka tišina)

Cvetanina misel
»Plamen si, tisočkrat močnejši od sonca in naših atomskih bomb in vendar si mila luč naši duši. Govoriš brez besed in nam je tvoj molk tako težak. Vse življenje te iščemo, vse življenje z muko potujemo k tebi, dokler te v smrti ne najdemo: saj si bil vendar v nas! Ti Skrivnostni, Neumljivi ... « (Ti si skrivnostni Bog, 152)

Molimo s Cvetano
»Gospod Jezus, Božji Duh moli z nami, zato si nas slišal. Cvetane Priol, Tvoje služabnice, ne boš pozabil, kajti besed ljubezni ne moreš preslišati. Poslušal nas boš, dokler Ti ob večeru našega življenja ne bomo vsega povedali in Ti kot že neštetokrat izpovedali ljubezen. In odgovoril nam boš: „Glej, tukaj sem.“ Amen.«

Molitev za beatifikacijo
Vsemogočni Bog, Oče luči, od tebe prihaja vsak dober dar; hvala ti za Božjo služabnico Cvetano, ki je svoje življenje darovala za Cerkev in je tudi v bolezni in v trpljenju zvesto služila Tvojemu klicu. Podeli ji čast oltarja, da bomo po njenem zgledu sprejemali svoj križ in v upanju na vstajenje gradili tvoje kraljestvo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

   

 

       

 

 

VIR: Stolna župnija Maribor in Center za duhovne poklice

      Fotografija: 26. 6. 2021, Kurešček,
cerkev Kraljice Miru, kapela
   
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR