SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica
k BožjI služabniCI CVETANI PRIOL
1. dan: 10. februar / 2. avgust

 

 
   

 

 


 


Uvodna molitev

Troedini Bog, ki vse ljudi prisrčno ljubiš; nauči tudi nas, da Te bomo ljubili popolno in vselej, posebno v težavah. Pomagaj nam nositi svoj križ v duhu pokore in ljubezni. Naj nam bo Božja služabnica Cvetana Priol priprošnjica v vseh naših potrebah. Sveti Troedini Bog, prosimo Te, da Božja služabnica Cvetana Priol doseže čast oltarja in bomo v njej imeli novo vzornico in priprošnjico.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Gospod Jezus, naj danes zaslišimo tvoj glas. Uči nas, da bomo hodili za teboj v duhu Božje služabnice Cvetane Priol. »Ne bodite v skrbeh za svoje življenje … Iščite najprej Božjega kraljestva in vse drugo se vam bo navrglo.« (Mt 6,25.33) (kratka tišina)

Cvetanina misel
»Moj Bog, ljubezen neizmerna, kot mali cvet se Tebi dam, za Te naj cvetem v vencu trnja, razveseljujem Te vsak dan. Kar sem in kar imam, je Tvoje, vsa bol in vsa radost srca, Ti si veselje duše moje, Bog, moje vse, Vladar sveta.« (Iz duhovnega dnevnika Venček ljubezni, 65)

Molimo s Cvetano
»Gospod Jezus, hočemo oblikovati ta svet po Tvoji podobi. Pomagaj nam spoznati Tvojo voljo, daj nam pogum, da Te bomo vedno iskali in zvesto sledili Tvojemu klicu, kot je to storila Božja služabnica Cvetana Priol. Amen.«

Molitev za beatifikacijo
Vsemogočni Bog, Oče luči, od tebe prihaja vsak dober dar; hvala ti za Božjo služabnico Cvetano, ki je svoje življenje darovala za Cerkev in je tudi v bolezni in v trpljenju zvesto služila Tvojemu klicu. Podeli ji čast oltarja, da bomo po njenem zgledu sprejemali svoj križ in v upanju na vstajenje gradili tvoje kraljestvo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

   

 

       

 

 

VIR: Stolna župnija Maribor in Center za duhovne poklice

      Fotografija: 26. 6. 2021, Kurešček,
cerkev Kraljice Miru, kapela
   
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR