SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica
k BožjI služabniCI CVETANI PRIOL
5. dan: 14. februar / 6. avgust

 

 
   

 

 


 


Uvodna molitev

Troedini Bog, ki vse ljudi prisrčno ljubiš; nauči tudi nas, da Te bomo ljubili popolno in vselej, posebno v težavah. Pomagaj nam nositi svoj križ v duhu pokore in ljubezni. Naj nam bo Božja služabnica Cvetana Priol priprošnjica v vseh naših potrebah. Sveti Troedini Bog, prosimo Te, da Božja služabnica Cvetana Priol doseže čast oltarja in bomo v njej imeli novo vzornico in priprošnjico.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Gospod Jezus, naj danes znova zaslišimo Tvoj glas. Uči nas, da Ti bomo sledili v duhu Božje služabnice Cvetane Priol. »Iz globočine kličem k tebi, o Gospod, Gospod, usliši moj glas; Upam v Gospoda, moja duša upa, čakam na njegovo besedo.« (Ps 130,2.5) (kratka tišina)

Cvetanina misel
»Čigave žrtve so te nagnile, Gospod, da si se pred vsemi svetimi ozrl na svojega otroka? Da me nisi pustil, da bi živela še dalje v svojem namišljenem ponosu in namišljenih zaslugah? V trenutku si raztrgal mojo temo s svojo lučjo, mirom in nadnaravnim veseljem.« (Žarki luči, 87)

Molimo s Cvetano
»Gospod Jezus, vedno stopiš pred nas in nam izkazuješ svojo milost in ljubezen. S Cvetano Priol nas vabiš, da bi tudi mi vsakomur, ki ga srečamo, izkazali ljubezen v dejanju, besedi in nasmehu. Ali ni to neskončna milost, da smemo izkazovati ljubezen? Pomagaj nam, da ne bomo imeli Tvojih besed samo na ustnicah, ampak jih bomo nenehno udejanjali. Amen.«

Molitev za beatifikacijo
Vsemogočni Bog, Oče luči, od tebe prihaja vsak dober dar; hvala ti za Božjo služabnico Cvetano, ki je svoje življenje darovala za Cerkev in je tudi v bolezni in v trpljenju zvesto služila Tvojemu klicu. Podeli ji čast oltarja, da bomo po njenem zgledu sprejemali svoj križ in v upanju na vstajenje gradili tvoje kraljestvo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

   

 

       

 

 

VIR: Stolna župnija Maribor in Center za duhovne poklice

      Fotografija: 26. 6. 2021, Kurešček,
cerkev Kraljice Miru, kapela
   
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR