SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica k SVETI ANGELI MERICI
8. dan: 25. januar

 

 
   

 

 


BOŽJA BESEDA

Če vas bo on vodil in učil, boste poučene, kot pravi tudi prerok: »Beatus quem tu erudieris, Domine«, to je Blagor tistemu, ki ga ti, Gospod, poučuješ. Ponižajte se torej pred njegovo močno roko in kličite s prerokom: »Illumina oculos meos, ne unquam obdormiam in morte«. In vas bo razsvetlil. (Nasvet 7, 28-29)

 


Božja beseda je moja skala in moje rešenje, najlepši dotik in kažipot Boga. Preko nje me Bog resnično vodi čisto po svoji poti. Zavedam se, da ji premalo zaupam, kljub tolikim čudovitim spoznanjem, kako neskončna je Njegova skrb zame. Čudovito je opazovati in doživljati prepletanje dnevne, nedeljske Božje besede z vsakodnevnimi dogodki. Kadar v nemoči, bolečini noči nikoli ne podvomim, da je Bog z menoj. Zato pritrjujem besedam papeža Frančiška: »Ta življenjski program je zahteven in obenem bogat z veseljem in mirom. Jezusova zahteva se obrača na vse, ki poslušajo njegov glas. Da bi bili sposobni usmiljenja, moramo torej najprej prisluhniti Božji besedi. To pomeni, da je treba ponovno odkriti vrednost tihote za premišljevanje Besede, ki nas nagovarja«.

Prosim za milost vztrajnosti pri prebiranju, premišljevanju in življenju iz Božje besede.

Sv. Angela, ki si imela dar razlaganja Božje besede, prosi za nas!
Sv. Frančišek, čudodelni spoznavalec Božje Besede, prosi za nas!

ANGELINA MOLITEV
Moj Gospod, razsvetli temine mojega srca in mi daj milost, da rajši umrem, kot da bi kdaj razžalil tvoje Božje veličastvo. Okrepi moja čustva in moje čute, da ne zaidejo ne na desno ne na levo in me ne odvrnejo od tvojega presvetlega obličja, ob katerem se potolaži vsako srce. (Pravilo 5, 16-19)

   

 

       

 

 

VIR: ursulinke.rkc.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR