SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica k SVETI ANGELI MERICI
1. dan: 18. januar

 

 
   

 

 


LUČ V SIVINI

Potem si z vsemi svojimi močmi prizadevajte ostati zveste stanu, v katerega vas Bog kliče, ter iskati in hoteti vsa pota in sredstva, ki so potrebna, da boste vztrajale in napredovale do konca. (Pravilo, Uvodna beseda 9-10)

 


So dnevi, tedni, tudi meseci ko se pojavi enoličnost, ko ni veselja niti smisla in ni prave volje. Je ena sama sivina. Občutek, da sem daleč od oči in daleč od lastnega srca in srca bližnjega. Življenje me je naučilo, da si je takrat dobro vzeti čas za pogled vase (kje sem, kako sem…) in se odpreti za bližnjega in novemu, ki je skrito v sivini. Ali kakor pravi papež Frančišek: »Ne padimo v brezbrižnost, ki ponižuje, v navajenost, ki omrtvi duha in mu prepreči, da bi odkril kaj novega; ne padimo v cinizem, ki uničuje. Odprimo svoje oči, da bomo videli bedo sveta, rane tolikih bratov in sester, ki so prikrajšani za dostojanstvo«.

Prosim za milost iskrenosti, za pravo spoznanje sebe in odprtost do bližnjih.

Sv. Angela, odsev Božje nežnosti, prosi za nas!
Sv. Frančišek Asiški, skala potrpežljivosti, prosi za nas!

ANGELINA MOLITEV
Moj Gospod, razsvetli temine mojega srca in mi daj milost, da rajši umrem, kot da bi kdaj razžalil tvoje Božje veličastvo. Okrepi moja čustva in moje čute, da ne zaidejo ne na desno ne na levo in me ne odvrnejo od tvojega presvetlega obličja, ob katerem se potolaži vsako srce. (Pravilo 5, 16-19)

   

 

       

 

 

VIR: ursulinke.rkc.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR