SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica k SVETI ANGELI MERICI
4. dan: 21. januar

 

 
   

 

 


BESEDE ŽIVLJENJA

Rade naj poslušajo le to, kar je dostojno, dovoljeno in potrebno. Ko govorijo, naj bodo vse njihove besede modre in umirjene, ne ostre, ne trde, temveč priljudne, take, ki pospešujejo slogo in ljubezen. (Nasvet 5, 11-12)

 


Kako daleč sem od tvojega ideala, Angela! Tvoj zvesti tajnik Cozzano je zapisal o tebi: »Njene besede so bile goreče, silne in blage, izgovorjene s tako milostno močjo, da je mogel biti vsak primoran reči: Bog je tukaj.« In jaz? Vidim, kako hitro dovolim, da se vame usedejo vse vrste besed. Ni poguma in volje, da bi presejal zrna od plev. Posledično take besede tudi prihajajo iz mojih ust. Mnogokrat slišim, da bi bilo dobro, če bi večkrat pohvalil in ne le kritiziral. Ali pa slišim: »Sploh me ne poslušaš!« Nasprotno pa me navdaja neizmerna hvaležnost za premnoge besede življenja v prijateljskih pogovorih, v odnosih z zakoncem, družino, pri spovedi…

Prosim za milost molka, da bi bile moje besede
premišljeno izgovorjene in bi prinašale življenje.

Sv. Angela, ki kažeš na učlovečeno Besedo, prosi za nas!
Sv. Frančišek, srednik med Bogom in ljudmi, prosi za nas!

ANGELINA MOLITEV
Moj Gospod, razsvetli temine mojega srca in mi daj milost, da rajši umrem, kot da bi kdaj razžalil tvoje Božje veličastvo. Okrepi moja čustva in moje čute, da ne zaidejo ne na desno ne na levo in me ne odvrnejo od tvojega presvetlega obličja, ob katerem se potolaži vsako srce. (Pravilo 5, 16-19)

   

 

       

 

 

VIR: ursulinke.rkc.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR