SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica k SVETI ANGELI MERICI
7. dan: 24. januar

 

 
   

 

 


GRADITI MIR

Recite jim, naj povsod, kjerkoli že so, dajejo dober zgled. In naj skušajo povsod delati za mir in slogo. Predvsem naj bodo ponižne in blage. Vse njihovo vedenje, njihove besede in dejanja naj navdihuje ljubezen, vse naj potrpežljivo prenašajo, saj se predvsem s tema dvema krepostima stre glava hudiču. (Nasvet 5, 13-18)

 


Prav tako bomo vprašani, ali smo odpustili sleherno zamero in sovraštvo, ki vodi v nasilje; ali smo bili potrpežljivi po zgledu Boga, ki je tako potrpežljiv z nami; in ali smo slednjič v molitvi izročili Gospodu svoje brate in sestre… Misel se mi zdaj obrača k Materi Usmiljenja. Milina njenega pogleda naj nas spremlja v tem svetem letu, da bomo lahko vsi odkrili veselje Božje nežnosti. (Papež Frančišek)

Prosim za milost, da bi v tem svetem letu zmogli okrog sebe širiti mir in slogo.

Sv. Angela, prinašalka miru, prosi za nas!
Sv. Frančišek, sejalec miru, prosi za nas!

ANGELINA MOLITEV
Moj Gospod, razsvetli temine mojega srca in mi daj milost, da rajši umrem, kot da bi kdaj razžalil tvoje Božje veličastvo. Okrepi moja čustva in moje čute, da ne zaidejo ne na desno ne na levo in me ne odvrnejo od tvojega presvetlega obličja, ob katerem se potolaži vsako srce. (Pravilo 5, 16-19)

   

 

       

 

 

VIR: ursulinke.rkc.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR