SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica k SVETI ANGELI MERICI
2. dan: 19. januar

 

 
   

 

 


SLAVITI BOGA

Angela je bila otrok narave in rodila se je v čudovitem okolju Gardskega jezera. Delala je na polju in v vinogradu, romala je na svete kraje in kot frančiškanska tretjerednica je bila dedinja Frančiškove ljubezni do vsega ustvarjenega. Ko oči občudujejo, srce slavi Stvarnika vseh lepot. Slavilna molitev je najbolj zastonjska molitev. Takole moli Angela v svoji molitvi: »Prosim te pri tvojem svetem imenu, ki naj bo blagoslovljeno večkrat, kot je zrnc peska v morju, večkrat, kot je kapljic v vodi in večkrat, kot je zvezd na nebu«. (Pravilo, pogl. 5, 26)

 


Povabljen sem, da vzamem v roke okrožnico papeža Frančiška Hvaljen, moj Gospod, kjer govori o skrbi za naš skupni dom in skupaj z njim molim: »Slavimo te, Oče, z vsemi bitji, ki jih je ustvarila tvoja mogočna roka. Tvoje so in zvrhane tvoje miline. Hvaljen, moj Gospod!«

Prosim za milost, da bi znali videti, občudovati in slaviti Stvarnika
ter skrbeti za naš skupni dom – Zemljo.

Sv. Angela, nevesta Božjega Sina, prosi za nas!
Sv. Frančišek Asiški, goreči ljubitelj Boga, prosi za nas!

ANGELINA MOLITEV
Moj Gospod, razsvetli temine mojega srca in mi daj milost, da rajši umrem, kot da bi kdaj razžalil tvoje Božje veličastvo. Okrepi moja čustva in moje čute, da ne zaidejo ne na desno ne na levo in me ne odvrnejo od tvojega presvetlega obličja, ob katerem se potolaži vsako srce. (Pravilo 5, 16-19)

   

 

       

 

 

VIR: ursulinke.rkc.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR