SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
BINKOŠTNA Devetdnevnica (k Svetemu DUHU)
8. dan (petek pred Binkošti)

 

 
   

 

 

8. dan: (pesem)
Daj nam v strahu ti služiti
in otroško te ljubiti.
Pridi, pridi, Sveti Duh!
Pridi, pridi, Sveti Duh!

 

Pridi, Sveti Duh, utrdi v nas dar vere, da bomo zvesteje hodili za Jezusom, ki je naša pot, resnica in življenje. Pomnoži nam upanje, da ne bomo nikdar izgubili izpred oči obljub, ki nam jih je zagotovil s svojo smrtjo in vstajenjem Jezus Kristus. Vžgi v nas močno ljubezen, po kateri bomo sposobni ljubiti Boga z vsem srcem, vso dušo, vsem mišljenjem, svojega bližnjega pa kakor samega sebe. – Amen.

PO NAMENU SVETEGA OČETA
Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati Božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

K SVETEMU DUHU ZA RAZSVETLJENJE

Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo – in prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

K MARIJI

Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji prošnji priporočal. S tem zaupanjem hitim k tebi, o devic Devica in Mati. K tebi pridem in pred teboj zdihujoč grešnik stojim. Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, mojih besed, temveč milostno me poslušaj in usliši. Amen. (Sv. Bernard)

Marija, pomoč kristjanov – prosi za nas.

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

   

 

       

 

 

VIR: katoliska-cerkev.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR