SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
BINKOŠTNA Devetdnevnica (k Svetemu DUHU)
1. dan (petek po Jezusovem vnebohodu)

 

 
   

 

 

1. dan: (pesem)
S skupno pesmijo prosimo
in zaupno vsi molimo:
Pridi, pridi, Sveti Duh!
Pridi, pridi, Sveti Duh!

 

Pridi, Sveti Duh, z vsemi svojimi darovi. Vžgi v nas ogenj svoje ljubezni. Oblikuj nas v popolne ljudi, kot je popoln nebeški Oče. Ogrej ledena srca, zdrami speče duše in prebudi ljubezen. Podari nam sedmere darove in naredi v naših srcih svetišče svoje slave. Sveti Duh, Božja ljubezen, izpopolni nas in vodi po pravi poti. Obvaruj nas zla, duhovne slepote in vseh nevarnosti. – Amen.


PO NAMENU SVETEGA OČETA

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati Božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

K SVETEMU DUHU ZA RAZSVETLJENJE

Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo – in prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

K MARIJI
Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji prošnji priporočal. S tem zaupanjem hitim k tebi, o devic Devica in Mati. K tebi pridem in pred teboj zdihujoč grešnik stojim. Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, mojih besed, temveč milostno me poslušaj in usliši. Amen. (Sv. Bernard)

Marija, pomoč kristjanov – prosi za nas.

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

   

 

       

 

 

VIR: katoliska-cerkev.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR