SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
BINKOŠTNA Devetdnevnica (k Svetemu DUHU)
6. dan (sreda pred Binkošti)

 

 
   

 

 

6. dan: (pesem)
Uči nas Boga spoznati,
njega voljo spolnjevati.
Pridi, pridi, Sveti Duh!
Pridi, pridi, Sveti Duh!

 

Pridi, Sveti Duh, napolni nam srce z darom vednosti. Pomagaj nam uporabljati zemeljske dobrine v Božjo čast in lastno zveličanje. Naj na vsakem koraku slavimo Gospoda. Tvoj dar vednosti naj razvija v nas spoznanje, da te bomo odkrivali v tvojem stvarstvu, ne da bi se pretirano nanj navezovali. – Amen.

PO NAMENU SVETEGA OČETA
Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati Božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

K SVETEMU DUHU ZA RAZSVETLJENJE

Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo – in prenovil boš obličje zemlje.
Molimo. Bog, naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

K MARIJI
Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji prošnji priporočal. S tem zaupanjem hitim k tebi, o devic Devica in Mati. K tebi pridem in pred teboj zdihujoč grešnik stojim. Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, mojih besed, temveč milostno me poslušaj in usliši. Amen. (Sv. Bernard)

Marija, pomoč kristjanov – prosi za nas.

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

   

 

       

 

 

VIR: katoliska-cerkev.si

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR