SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
Devetdnevnica k mariji pomočnici
1. dan: 15. maj

 

 
   

 

 
 

OČE NAŠ, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge,
kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

ZDRAVA MARIJA, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

SLAVA OČETU in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

Hvaljeno in češčeno naj vedno bo – presveto Rešnje Telo.
Zdaj in vekomaj. Amen.

POZDRAVLJENA, KRALJICA, mati usmiljenja, življenje, veselje in upanje naše, pozdravljena!
K tebi vpijemo izgnani Evini otroci, k tebi zdihujemo žalostni in objokani v tej solzni dolini. Obrni torej, naša pomočnica, svoje milostljive oči v nas in pokaži nam po tem izgnanstvu Jezusa, blagoslovljeni sad svojega telesa. O milostljiva, o dobrotljiva, o sveta Devica Marija!

Marija pomoč kristjanov, – prosi za nas.

Vse molimo 3x.

Zaključimo z molitvijo:
O MARIJA, MOGOČNA DEVICA, ti velika in slavna obramba Cerkve, posebna pomoč kristjanov in strašna kakor urejena vojska. Ti sama si premagala vse zmote sveta, v stiskah, boju in potrebah nas obvaruj pred sovražnikom in nas ob smrtni uri sprejmi v večno radost. Amen.

V času devetdnevnice je don Bosko priporočil še obhajanje zakramenta spovedi in prejem obhajila, opravljanje dobrih del in poživitve ljubezni do evharističnega Jezusa in Marije Pomočnice.

   

 

       

 

 

VIR: donbosko.si

      fotografija Marije Pomočnice (22-05-15)
je iz župnijske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku
   
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR