SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR
TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE
18. do 25. april (od 3. do 4. velikonočne nedelje - NEDELJE DOBREGA PASTIRJA)

 

 

Teden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost 2021
»PRIPADAJ, IŠČI IN SE ODLOČI!«
   

 

 


»Pripadaj, išči in se odloči« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga bomo v Cerkvi na slovenskem obhajali od 18. do 25. aprila 2021. Višek molitvenega slavja bo v nedeljo, 25. aprila, ko se bomo pridružili svetovnemu dnevu molitve za duhovne poklice, za katerega je papež Frančišek napisal poslanico.

Geslo letošnjega tedna molitve za duhovne poklice je v izziv tako za molivce za nove duhovne poklice kot tudi za tiste, ki jih Bog kliče v duhovni poklic.

»PRIPADAJ!«
• je klic odraslim, da bi v konkretni skupnosti gradili odnose, ki bodo ugodno okolje za rast duhovnih poklicev. Pripadaj župniji, pripadaj kateremu od malih občestev, pripadaj skupini molivcev za duhovne poklice, pripadaj krogu živih župnijskih sodelavcev … in daj na razpolago svoj čas in svoje talente.
• je klic mladim, da bi »vstali iz kavča svojega udobja« in prestopili v krog pogumnih Jezusovih prijateljev, v krog mladih, ki se ne zadovoljijo s plehkim površinskim življenjem, temveč so pripravljeni sprejeti nase napore, se spustiti v globino, da bi lahko zaslišali njim namenjeni »klic večne Ljubezni«, ter nanj pogumno odgovorili.

»IŠČI«
• je klic mladim, naj spoznavajo svoje bistvo, prejete darove, svoje meje … da bi spoznali Božji načrt za svoje življenje. Da bi vztrajali, iskali, dokler ne najdejo mesta in poslanstva, ki ga je Bog zanje pripravil!
• je klic odraslim, da ne bi mirovali, temveč bi stalno iskali, kako pomagati mladim, da bi lažje prepoznali svojo poklicanost; da bi iskali in pridobivali nove molivce, nove sodelavce pri delu za poklice, za spremljanje mladih …

»ODLOČI SE«
• je klic mladim, da svoje življenje izročijo v Božje roke; klic, da se »ločijo od hotela mama«, ne odlašajo s svojo življenjsko odločitvijo ali je ne prepuščajo življenjskemu toku, temveč se pogumno podajo na pot razločevanja življenjske poklicanosti ob izkušenem duhovnem spremljevalcu ali spremljevalki; je klic, da potem, ko so dovolj časa posvetili razločevanju in prečiščevanju poklica, naredijo dokončno odločitev in jo pogumno uresničijo.
• je klic odraslim, da se ločijo od neke brezbrižnosti, mlačnosti, nezanimanja … ter se odločijo, da bodo soustvarjali in oblikovali skupnost, ki bo ugoden prostor, v katerem bodo mladi lahko prepoznavali svojo osebno poklicanost in morebiten duhovni poklic.

 


TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE 2021:
- knjižica
- več na: CDP 2021

- Jezus, naš prijatelj in vodnik
- Jezus, večni, veliki Duhovnik
- Ostani z nami, Gospod
- Jezus, Dobri pastir

 

Nekaj predlogov za molitev za duhovne poklice:
1. V tem tednu posvetite več časa molitvi za nove duhovne poklice.
2. Darujte pri svojem župniku eno mašo za nove duhovne poklice.
3. Družine naj skupaj molijo za duhovne poklice.

- Kultura poklicanosti I. del
- Kultura poklicanosti II. del

CDP - center za duhovne poklice:
Molitve za duhovne poklice

- Molitvene ure
- Hvalnice in večernice
- Litanije
- Družina moli za duhovne poklice
- Posamezne molitve
- Rožni venec

Knjižice za teden molitve
Knjižice za škofijske molitvene dneve
Poslanice papeža za svetovni dan molitve za duhovne poklice

   

 

       

 

 

VIR: katoliska-cerkev.si, CDP

           
SVETA EVHARISTIJA
MOLITVENIK  
KOLEDAR